hívás

Fürdőszoba kád beépítés


beépített kád

Írta: Burkoloboy (B.J.F.)

Afürdőszoba felújítás fő oldalon időálló és beázás mentes kád beépítés módszert ígértem Önnek!
Azt gondolom, hogy Ön is szeretné hosszútávon gond nélkül használni a fürdőkádat!?

Ehhez viszont az kell, hogy átlássuk milyen körülményekre vezethető vissza a kádrepedés vagy a kádperemeknél való beázás.

Feltűnően sokszor keresnek meg azzal, hogy berepedt, beszakadt az akrilkád alja, így elkezdtem kutatni ennek az okát.

A fürdőkád használatakor, mikor a gyerekek ugrálgatnak a kádban, vagy amikor egy testesebb használó épp be akar szállni a kádba, ilyenkor a kádfenékre eső terhelés jelentősen megnő. Rendszeres ilyen fokú terhelés mellett az akril réteg elreped, sőt a tapasztalatok alapján még át is szakadhat!

Máris van egy megoldás: Ne ugráljon a kádban, vagy inkább egyáltalán ne is használja azt!

Ugye milyen abszurd ez a következtetés!?

Amikor kádat vásárolunk, a kádgyártók vagy a forgalmazók megszabják a kád beépítés módszerét, adnak hozzá lábakat és beépítési útmutatót!
Akkor hol a baj, ha a kivitelezők zöme mindent e szerint csinálnak?

Nos..

Meg kell vizsgálni a kád fenekének szerkezetét és az alátámasztásra használt lábak közti összefüggést!

Számtalan akril kádat vágtam már darabjaira, hogy könnyebben konténerbe rakható legyen. Így tudom, préselt falap (olyan, mint a bútoroknál használt) van körbe vonva műanyag hordozó réteggel és erre a rétegre kerül a vékony akril réteg (ez az, amit látunk).

Alátámasztásnak ugye drága pénzért adnak lábakat, amelyeket a gyártó javaslatai szerint kell felszerelni. Azonban ezek a lábak csak vékony csíkban egymástól jelentős távolságban támasztják csak alá a kád fenekét!

Ahogy használatkor a lábakkal alá nem támasztott részeknél megnő a terhelés a "magnak" használt falap meghajlik, elreped az akril, megreped a kád!

Tartós, gondtalan kádbeépítés módszer!

Ne ugráljon a kádban, ne használja a kádat! Érti már?

Következzen a beigért tartós kád beépítés módszer!


Kád beépítés folyamataMivel az előzőekben tárgyalt felvetések miatt alátámasztásra alkalmatlan a gyártók és forgalmazók által preferált kád lábak ezért, fürdőszoba felújítás kád beépítés munkáinál más módszert kell találni!

Olyat kell keresni, amelyik a lábakkal ellentétben nem csak egy vékony csíkban, hanem teljes felületen alátámasztja a fürdőszoba kádat. Csak ezzel kerülhető el, hogy akár extrém terhelés mentén se menjen tönkre a kád!


Teljes kádfenék alátámasztás végett, vissza kell térni a régi, hagyományos módszerhez:
Mishungba való ültetés!

Mi is ez?


kádbeépítés alátámasztás

A kád beépítés képen is szemléltetve először a kádlefolyó magasságához igazított falazatot kell elkészíteni ytongból, kihagyva a lefolyó részét. Majd ragasztóból kisebb kupacokat készítünk.
Ha ülő része is van a kádnak, akkor oda is ugyanígy kell az alátámasztást előkészíteni. Ebbe kell bele ültetni a kádat figyelve a vízszint elérését a kádperemeknél keresztben is és hosszában is. Kivízszintezett helyzet megtartása miatt műanyag ékekkel érdemes kiékelni a fenék résznél. Az így elért ágyazatnak vékonynak kell lennie (kb: 0.5cm) A kupacok nagyságával és sűrűségével tudjuk befolyásolni a végső vastagságot.kádfenék alátámasztás


Ezzel a módszerrel száradás után elértük a teljes kádfenék felület alátámasztását.

Több száz kilós terhelést, vagy épp a gyerekek ugrálásából származó terhelést is vígan elvisel!

Ezzel a módszerrel nem keletkezik semmiféle feszültség, rugalmatlansági probléma, mint ahogy azt a "kétkedő mérnökök" állítják!
A módszer sikerességére az évtizeddel ezelőtti munkáim is bizonyítékul szolgálnak!

Folytatva a munkálatot..
Beékelés után, fix csővel kell összekötni a kád lefolyóját a lefolyó rendszerrel. Ellenőrizni vízfeltöltéssel a maradéktalan víz eltávozást és a csatorna rákötés szivárgásmentességét.


Ezt követően kezdődhet a kádperemek rögzítése.
Amennyiben van hozzáférésünk ( nem két fal közé van téve a kád), akkor a peremeket teljes hosszában alulról kikenjük ragasztóval, úgy hogy száradás után egy stabil vállat adjon a kád peremének.kád perem alátámasztás

Sokszor bujkálni kell a módszer miatt, de megéri!
Annak érdekében, hogy elérjem a legbelsőbb helyeket hosszabbítónak a vízmértéket szoktam használni. A végére kupacolt ragasztóval kenem meg a kád peremeket.
Amennyiben van olyan szakasz, amihez nem lehet így hozzáférni, akkor még a kádbehelyezés előtt ytongból egy peremtartó vállat kell építeni, majd a kádfenéknél is hasonlóan, kupacolt ragasztó ágyba ültetjük a kád peremét.A kád beépítés folytatásaként az előlap megépítése következik.

kádperem rögzítés

Több féle anyag áll rendelkezésre: Ytong, építőlemez vagy akár ezeket vegyesen is használva készítjük el az előzetesen megtervezett formájú épített kádelőlapot.

Peremeket teljesen kikenve ragasztóval, biztosítható a tökéletes alátámasztás!
Kád ívének követésére szeletelni kell az ytongot, vagy az építőlemeznél irdalással biztosítható az ívre hajlítás.Így készül a strapabíró kádbeépítés!Az eddigi leírásból kiderül: A kád beépítés összetett munkafolyamatokból áll, amihez szükség van kőműves, vízszerelő, burkoló szakmunka egyidejű kombójára.

Kis odafigyeléssel, szervező munkával viszont olyan beépítési módszerrel adható át a kád, amelyet Ön kedves olvasom, hosszútávon élvezhet!

Ügyfeleink véleménye rólunk:
google értékelés
értékelés-1
értékelés-2
értékelés-3
értékelés-4
értékelés-5
értékelés-6


Kövesse a fürdőszoba felújítás boyst!

facebookinstagramtwitteryoutubeprinterest