hívás

Kell-e csempézni a kád alatt?


kell csempézni a kád alatt is

Írta: Burkoloboy (B.J.F.)

Csempézzek a kád alatt is?

Szükség van-e kád alatt a csempézésre?

Kád alatt csempézés kérdése mindig is vitatott volt. Hogy a kérdésre választ lehessen adni, vizsgáljunk meg néhány tényezőt.

Érdekes válasszal szolgálhatok!A fürdőszoba felújítás, építés után egy kád akkor van jól, egyben tartósan telepítve, ha az idő múltával sem kezd el mozogni, az idő előrehaladtával sem reped meg az alja, nem keletkezik rés a peremeinél a falak találkozásainak tövében. Magyarán akkor építettek be egy kádat jól, ha hosszú ideig gondtalanul fürdőzhetünk benne.

A fürdőszoba felújítás tapasztalataiból tudjuk, hogy a kádakkal a legtöbb probléma gyökere ebben a hármasban keresendő: megreped az akril (általában a kád fenekén), beázás van a kádtól, recseg-ropog a kád beszállásnál. Ezekre a problémákra hivatkozva szoktak minket legtöbbször megkeresni és ezen, gondok miatt kényszerülnek újra a fürdőszobához nyúlni a tulajdonosok, és persze joggal érzik, hogy ennek nem így kéne lennie!

Mi köze a kádbeépítés okozta problémáknak a feltett kérdéshez?!

Milyen összefüggés van az esetleges kád alatti csempézésnek a tartósan használható kádhoz?

Ez az írás azért született, hogy az ok-okozati összefüggések mentén világossá váljon, a fürdőszoba felújítás kádbeépítés technikai módja jelentős befolyással van a tartósságra és a gondtalan kádhasználatra egyaránt.
Csak ha megértjük az ok okozatot, akkor tudunk felelős döntést hozni: Csempézzek-e a kád alatt, vagy sem!Itt-ott olyan érveket hallani a kád mögötti csempézés mellett, hogy ha végig van csempézve, akkor a kádcsere könnyűszerrel megoldható.

Ennél jobb ötletet ki hallott, mintha arra készülne bárki is, hogy a drágán kialakított fürdőszobában a kádat cserélgetni kellene!
De egyébként igaz az állítás a kád mögötti csempézett területnél, egy csere esetén csak el kell távolítani a régi kádat, és jöhet a másik.

Ezzel a cserélhetőséggel pedig az a legnagyobb probléma, hogy a csak lábakra állított és perem rögzítőkkel alátámasztott kádakat lehet ilyen egyszerűen cserélgetni. Mert amint biztosítani akarjuk, hogy a kádat testesebb vagy gyermek használók is élvezhessék hosszútávon, az ilyen alátámasztás nem lesz elegendő!

Ki-ki döntse el mi a fontosabb számára: Hosszútávon élvezni a beépített kádat, vagy a cserélhetőség mellett dönteni, készülve a legrosszabbra.Legyen Önnek is tartós a kádja!